Lopen in tijden van Corona: hoe doet Hans dat?

Ik was aan het trainen voor de halve marathon van Zwolle, die op 13 juni zou zijn. Als jullie je afvragen waarom iemand traint voor de halve marathon van Zwolle: mijn vrouw speelt in een band (deze: https://youtu.be/P5g7_gaTBVg ), en die waren gevraagd om daar te komen spelen, dus dan kon ik mooi meedoen.
Maar ook dat gaat dus allemaal niet door.
Als ik train voor een evenement dat laat ik altijd door een hardloopapp een trainingsprogramma maken. De app die ik gebruik gaat uit van een intervaltraining en een korte en een lange duurloop in een week. Als we met de club trainen dan gebruik ik de woensdagtraining als interval en de duurlopen doe ik op vrijdag en (meestal) zondag. Ik volg nu nog steeds het trainingsschema voor een halve marathon. Als ik een lange duurloop van meer dan 13 km moet doen dan ga ik vaak naar Huis ter Heide, het natuurgebied tussen Tilburg en Kaatsheuvel. Op het kaartje een van de mogelijke routes.
Het is meestal erg rustig daar. Je komt niemand tegen, of hooguit een paar wandelaars. Het is wel crossen, het is vaak ruw terrein.
Je loopt het risico dat er een Schotse Hooglander op het pad staat. Meestal kun je er wel veilig omheen, als je pech hebt en ze zijn met veel dan moet je wel eens terug. Of sprinten.
Maar verder is het geweldig om daar te lopen, je ziet allerlei vogels, je hoort kikkers, en als je geluk hebt aan het begin van de avond soms een vos of een ree.
Het is wel aan te raden om eerst een te gaan wandelen in plaats van hardlopen, om een beetje de weg te leren en om te kijken of de ondergrond voor jou geschikt is.
En de eerste paar keer een kaartje van Natuurmonumenten meenemen, of de Natuurmonumenten-app op je telefoon te zetten om een route te volgen.
Het bruggetje op de foto ziet er niet heel stevig uit maar hier kun je gewoon over heen rennen. Als er in deze Corona-tijden tenminste niemand van de andere kant komt, want dan is 1,5 meter afstand wel lastig.
Hans