Geslaagde Tilburg Ten Miles 2015

“Het loopt lekker in Tilburg”, zo kopte het Brabants Dagblad terecht de dag na de Tilburg Ten Miles van 6 september 2015. Het weer was prima, het was goed druk en de sfeer was uitstekend.
Met ruim 1100 deelnemers bij de 5 KM, pakweg 2000 bij de 10 KM en ruim 5000 bij de 10 EM was het wel duidelijk dat lopen populair is. Aan het enthousiasme bij de meeste deelnemers was ook goed te zien dat het, ondanks alle inspanningen, gewoon leuk is om mee te lopen. Daarbij word je ook nog voortgestuwd door vele enthousiaste toeschouwers die je tot je verbazing zowaar met je voornaam aanmoedigen! (Na de nodige kilometers snap je pas dat zij je naam op je startnummer lezen…) In je eigen stad zo’n mooi evenement is natuurlijk een cadeautje.

Ook vanuit ons clubje was de deelname dit keer hoog. Ruim 20 leden liepen op een van de afstanden mee, waarvan meer dan de helft op de 10 EM. Iedereen had een eigen doelstelling: voor de eerste keer meedoen, eindelijk (weer) eens een mooie tijd lopen, zonder blessures over de finish te komen, voorbereiding op een marathon binnenkort of gewoon om lekker te genieten van het lopen. Gelet op de vooral positieve reacties na afloop over de tijd, over het lopen en over de sfeer is dat ook goed gelukt.

Het laat weer zien dat met 2 keer per week trainen bij Run4fun-Tilburg, gecombineerd met wat duurlopen, een prima basis gelegd wordt om aan zo’n mooi evenement als de Tilburg Ten Miles mee te doen en dan met een big smile op de finishfoto te komen.

Vanaf woensdag 9 september gaan we weer verder met het lopen onder begeleiding van de trainers. Lekker rustig opbouwen en dan weer eens een leuke loop uitzoeken. Eind november, Warandeloop misschien?